5 patarimai plokštesniam pilvui

Svajojate apie plokštesnį pilvą, lengvesnę savijautą ir mažesnę liemens apimtį? Pateikiame Jums 5 naudingus patarimų, kurie, tikime, pravers kelyje plokštesnio pilvo ir geresnės savijautos link.

Treniruokitės rytais

Rytinė treniruotė pilvo presui – puiki dienos pradžia. Būtent pilvo raumenų silpnumas yra viena iš dažniausių atsikišusio ir formą praradusio pilvo priežasčių. Džiugiausia tai, kad užtenka vos kelias minutes trunkančios rytinės treniruotės pilvo presui ir netruksite pamatyti rezultatus. Kiekvieną rytą atlikite po kelis pratimus pilvo presui ir juos pakartokite. Puikiai tiks atsilenkimai, susirietimas į kamuoliuką, suglaustų kojų pakėlimas ir nuleidimas. Įvairių pratimų vaizdo įrašų galite paieškoti jutube. Svarbiausia yra Jūsų nusiteikimas ir pratimų reguliarumas. Beje, patariame visą dieną sėdėti ir vaikščioti tiesiai – tai irgi treniruoja Jūsų pilvo raumenis.

Valgykite tinkamus pusryčius

Turėtumėte atminti, kad pusryčiai yra pagrindinis dienos patiekalas. Jų nevalia praleisti. Pusryčiai ne tik suteikia energijos visai darbingai dienai, bet ir padeda palaikyti medžiagų apykaitą, tolygų cukraus kiekį kraujyje, gerą nuotaiką. Pusryčiams puikiai tiks avižinė košė, virta vandenyje, pagardinta medumi, riešutais ir cinamonu. Tai labai geras sudėtinių angliavandenių, baltymų ir skaidulų šaltinis. Kita puiki alternatyva – vaisių ir daržovių kokteilis, kuris suteikia daug skaidulų ir vitaminų. Taip pat puikiai tiks varškė su medumi ir linų sėmenimis, tačiau reikėtų stebėti, kaip jaučiatės po pieno produktų. Taip pat galite ant šaukštelio lydyto sviesto išsikepti omletą su daržovėmis arba tiesiog išsivirti kiaušinių ir suvalgyti juos su pilnagrūdės duonos riekele ir avokadu. Tai tik keletas maistingų ir energijos suteikiančių pusryčių pavyzdžių – daugiau jų galite rasti įvairiuose informacijos šaltiniuose.

Laikykitės mitybos režimo ir nepersivalgykite

Per dieną reikėtų valgyti bent 5 ar net 6 kartus, nes reguliari mityba nedideliais kiekiais padeda palaikyti tolygų cukraus kiekį kraujyje ir džiaugtis plokštesniu pilvu. Reguliarus mitybos režimas padeda mažinti alkio pojūčio ir persivalgymo riziką. Mitybos režimą turėtų sudaryti 3 pagrindiniai valgymai ir 2-3 užkandžiavimai sveikais maisto produktais. Maitinimuisi turėtumėte skirti ypatingą dėmesį, nes atsakingas maisto sukramtymas, valgymas tyloje ir susikaupus labai svarbus tolimesniam virškinimo sklandumui, pilvo plokštumui ir optimaliai žarnyno veiklai. Kartą per savaitę galite išmėginti iškrovos dieną. Jos metu galite gerti pasukas su sėlenomis/ ar valgyti kopūstų sriubą/ ar gerti vandenį su citrina. Tokiu atveju turite būti labai atsargūs, kad iškrovos diena nepasibaigtų persivalgymu.

Pamėginkite atsisakyti kai kurių maisto produktų

Mažiau valgykite arba visai atsisakykite rafinuoto cukraus ir valytų miltų turinčio maisto – įvairių saldžių kepinių, pyragėlių, saldainių, sausainių, saldžių blynų ir t.t. Geriausia keisti saldumynus rūgštesniais vaisiais, pavyzdžiui, greipfrutais ar kiviais. Retkarčiais galite pasimėgauti džiovintais vaisiais, nes tai puikus skaidulų šaltinis. Atminkite, kad pilvą gali pūsti vynuogės, kriaušės, obuoliai, slyvos.  Pilvo pūtimą sukelti gali ir kai kurios daržovės ir pieno produktai, pavyzdžiui, brokoliai, gūžiniai kopūstai, ankštinės daržovės, šviežias pienas ir grietinėlė. Geriau atsisakykite saldžių ir gazuotų gėrimų, nes jie turi daug cukraus, maisto priedų ir liemens apimtį didinančios angliarūgštės.  

Gerkite daugiau vandens

Vanduo padeda palaikyti organizmo tonusą, gerinti virškinimo trakto peristaltiką, skatinti kraujotakos procesus, valyti organizmą, o tai labai svarbu pilvo plokštumo palaikymui. Paprasčiausias būdas išgerti daugiau vandens – visuomet netoliese turėti vandens gertuvę. Vandenį taip pat galima paskaninti įvairiais vaisiais ir uogomis, žolelėmis ir agurkais. Per dieną reikėtų išgerti bent 2 litrus vandens (jei neturite jokių inkstų sutrikimų). Taip pat galite valgyti daugiau vandeningų vaisių ir daržovių, nes tokiu būdu aprūpinsite organizmą ne tik skysčiais, bet ir vitaminais, mineralais ir augalinėmis skaidulomis.

Greita pagalba kenčiant nuo pilvo pūtimo

Espumisan kapsulių sudėtyje yra veikliosios medžiagos – simetikono. Simetikonas yra stabilus, paviršių veikiantis polidimetilsiloksanas. Jis keičia dujų burbuliukų, esančių maiste ir virškinamojo trakto gleivinėje, paviršiaus įtampą, ir dėl to jie subliūkšta. Atpalaiduotos dujos gali būti absorbuojamos arba, veikiant žarnų peristaltikai, pašalinamos. Veiklioji medžiaga simetikonas yra chemiškai inertinė medžiaga ir veikia išimtinai dėl savo fizikinių savybių. Ji padeda sumažinti pilvo pūtimą, sunkumo jausmą ir nemalonius pojūčius, atsirandančius dėl per didelio žarnyno dujų kiekio. Dėl bet kokio vaisto vartojimo būtina pasitarti su gydytoju ar vaistininku. Netinkamai vartojamas vaistas gali pakenkti sveikatai.

Pasveik.lt informacija