Kūdikiams, kurie gimė rudenį, gali dažniau išsivystyti alergija maistui, nei tiems vaikams, kurie gimė pavasarį.

Kaip praneša telegraph.co.uk, gimusiems spalį ir lapkritį dvigubai padidėja tikimybė susirgti alergija kokiai nors maisto rūšiai, nei tiems, kurie gimė birželį arba liepą. Ši alergija gali išsivystyti vaikams iki 4 metų amžiaus.

Suomijos mokslininkų atliktas tyrimas nustatė, kad apie 9,5 procentų rudenį gimusių vaikų sirgo alergija, tuo tarpu tarp vasarą gimusių tokių atvejų buvo 5 proc. Rudenį gimę vaikai tris kartus dažniau yra alergiški pienui ir kiaušiniams.

Mokslininkai mano, kad ši alergija išsivysto todėl, kad nėštumo metu kūdikis nėra apsaugotas nuo žiedadulkių, mat tik trečiąjį nėštumo mėnesį kūdikiai pradeda gaminti antikūnius. Žiedadulkės sukelia antikūnių, žinomų kaip imunoglobinas E, vystimąsi. Šis antikūnis yra glaudžiai susijęs su alergija maistui.

„Vaikai, kurių ankstyvojo vystymosi gimdoje laikotarpis sutapo su plačialapių medžių žiedadulkių sezonu, yra labiau linkę jautriai reaguoti į maisto alergenus nei kiti vaikai,“- teigė sveikatos specialistė Kaisa Pyrhönen.

Medik