Sveikatinimo programos skatina darbuotojų motyvaciją ir lengvina paieškos procesus

Darbo rinkoje nuolat augant konkurencijai dėl daug patirties sukaupusių ir profesionalių darbuotojų vis daugiau darbdavių ima galvoti apie įvairias motyvaciją skatinančias priemones, kurios padėtų išsaugoti specialistus esamose pozicijose. Natūralu, kad vienas dažniausių sprendimų tokiose situacijose yra aukštesnių pareigų siūlymas ar dar patrauklesnis darbo užmokestis. Vis dėlto, jauni ir sumanūs darbdaviai bei tarptautinių korporacijų vadovai neretai žengia ir kitą žingsnį – ieško darbuotojų sveikatai palankių sprendimų. Toks ėjimas ne tik skatina esamus darbuotojus išlaikyti esamą ar net kiek pakovoti dėl geresnės pozicijos, bet ir leidžia kur kas lengviau bei sėkmingiau pritraukti motyvuotų ir potencialių naujokų.

Plačios sveikatos draudimo galimybės

Viena dažniausių darbuotojų sveikatingumą skatinančių priemonių, be abejo, yra sveikatos draudimas. Žmonės, dirbantys įmonėse, kurios skiria šio tipo draudimą, dažnai jaučiasi labiau įvertinti ir turi visišką pasirinkimo laisvę. Darbuotojai gali naudotis tiek privačių, tiek valstybinių sveikatos priežiūros įstaigų paslaugomis, todėl susirgę gydytojo konsultaciją gauna kur kas greičiau, nes nebūtina laukti bendroje eilėje pas šeimos gydytoją didelėse ar didelį užimtumą turinčiose poliklinikose. Be to, sveikatos draudimą turintys darbuotojai gerokai dažniau atlieka ir prevencinius tyrimus taip užkirsdami kelią įvairioms ligoms. Tokiu būdu išlaikoma gera savijauta, žmonės yra sveikesni ir darbingesni, tad ir daugelis darbų padaroma produktyviau ir pastebimai efektyviau.

Pastebėtina ir tai, kad toks sveikatos paslaugų finansavimas yra puiki priemonė motyvuoti darbuotojus mažesnėmis sąnaudomis ir pasinaudoti palankia mokestine aplinka., nes įmokos pripažįstamos kaip leidžiami atskaitymai, todėl tai puiki priemonė mažinti pelno mokestį. Beje, joms netaikomas Gyventojų pajamų mokestis, socialinio draudimo mokesčiai ir privalomojo sveikatos draudimo mokestis.

Ugdo ir sveikatingumą, ir pasitikėjimą savimi

Tarptautinėse ir didesnėse Lietuvos įmonėse ne mažiau populiarios ir kitos darbuotojų sveikatinimo programos. Vis daugiau darbdavių kviečia žmones pasirūpinti savo sveikata skatindami fizinį aktyvumą. Vis daugiau įmonių siūlo išbandyti lanksčius sporto klubų abonementus, kurie leidžia naudotis kone visomis paslaugomis. Darbdaviui toks abonementas – taip pat patogus pasirinkimas, nes finansuoti jį galima pasirinktomis dalimis. Beje, toks ėjimas didelei įmonei gali kainuoti tikrai nemažai, todėl galimas ir dalinis abonemento apmokėjimas – sutartomis dalimis visą sumą padengia tiek pats darbuotojas, tiek darbdavys. Tokia motyvacine priemone kaip sporto klubo abonementas ugdomas ne tik didesnis noras kasdien mankštintis ar treniruotis, bet ir auginamas pasitikėjimas savimi. O labiau savimi pasitikintys darbuotojai greičiau ir ryžtingiau priima sprendimus, todėl darbas tampa sklandesnis ir produktyvesnis.

Svarbu ir poilsis bei psichologinė darbuotojų sveikata

Kad ir kurią darbuotojų motyvacijos priemonę pasirinktumėte, svarbu atminti, kad šalia darbuotojų fizinės sveikatos labai svarbu ir jų psichologinė būklė, kokybiškas poilsis bei gera savijauta. Šiuos darbo eigai svarbius faktorius gali padėti užtikrinti reguliarūs apsilankymai masažo salonuose ar SPA centruose, kur žmonės galėtų atsipalaiduoti net po įtempto protinio darbo. Pailsėję ir nuo streso išsilaisvinę darbuotojai įmonei leis pasiekti kur kas geresnių rezultatų.