Ar veiksminga plaukų šalinimo procedūra?

Norite pasipuošti prieš šventes ir pamiršti visus kūno plaukus? Kokia procedūra yra tinkamiausia ir neskausminga? Plaukų šalinimas lazeriu – pasirinkimas, kuriuo džiaugiasi daugelis žmonių ir jį pasirenka ne tik prieš šventes. Tai nėra nuolatinė procedūra, tačiau rezultatai išlieka ilgiau nei po skutimosi ar vaškavimo.

Kaip pasiruošti plaukų šalinimui lazeriu?

Likus kelioms savaitėms iki procedūros venkite deginimosi ir kiek įmanoma nebūkite saulėje. Natūraliai arba dirbtinai įdegusi oda gali sumažinti plaukų šalinimo lazeriu veiksmingumą ir sukelti šalutinį poveikį. Dvi tris dienas prieš procedūrą nuskuskite apdorojamą vietą. Plaukų šalinimo lazeriu procedūros neveiks tose vietose, kur plaukai ilgesni už ryžių grūdelį. Pradėjus gydymą, venkite plaukų vaškavimo ir pešiojimo gydomose vietose. Plaukų šalinimo lazeriu procedūros metu daktarai naudoja procesą, vadinamą selektyviąja fototermolize. Lazerio šiluma sunaikina ląsteles, kurios turi daug pigmento (spalvos). Kadangi tamsūs plaukai turi daug pigmento, jie sugeria daugiausiai šilumos. Plaukai perduoda šilumą plaukų folikulams ir juos sunaikina, todėl plaukai negali augti. Kad procedūra veiktų, plauko folikulas turi būti anageno arba augimo stadijoje. Folikulai yra skirtinguose etapuose skirtingu laiku, todėl daugumai žmonių reikia kelių gydymo lazeriu.

Kas nutinka plaukų šalinimo lazeriu metu?

Plaukų šalinimas lazeriu susideda iš kelių etapų. Jūsų sveikatos priežiūros paslaugų teikėjas išvalo plotą, kuriame šalins plaukus, o procedūros metu turėsite nešioti apsauginius akinius. Jūsų sveikatos priežiūros darbuotojai taip pat dėvi apsauginius akinius. Daktarai gydo odą lazeriu. Tai gali jaustis kaip įgėlimų serija. Kai kurie žmonės tai apibūdina kaip guminę juostelę, kuri priglunda prie odos. Jūsų procedūra gali užtrukti keletą minučių arba iki valandos. Tai priklauso nuo apdorojamos srities dydžio. Galite užuosti dūmus ir degančius plaukus. Tai normalu, o plaukai dega nuo lazerio šilumos. Po plaukų šalinimo lazeriu jūsų oda gali būti raudona, patinusi ir gali šiek tiek skaudėti. Ant apdorotos vietos galite naudoti šaltą kompresą. Nelaikykite apdorotos vietos natūralioje ar dirbtinėje saulės šviesoje. Turėtumėte iš karto grįžti prie įprastos veiklos.

Ar man reikės kelių procedūrų?

Jums greičiausiai prireiks nuo šešių iki aštuonių plaukų šalinimo lazeriu procedūrų. Sesijos paprastai būna maždaug nuo šešių iki aštuonių savaičių. Šis laikas padeda užfiksuoti daugiau plaukų skirtingose ​​augimo fazėse. Kiek laiko išlieka plaukų šalinimo lazeriu poveikis? Dauguma žmonių po pirmos procedūros mato maždaug 10–25 % plaukų augimo sumažėjimą. Po visų procedūrų jums gali nepriaugti naujų plaukų keletą mėnesių ar metų. Ar plaukų šalinimas lazeriu yra nuolatinis? Plaukų šalinimas lazeriu nėra nuolatinis. Mažai tikėtina, kad gydymas bus skirtas visiems plaukams jų augimo fazėje. Kai kurie plaukai ataugs, bet paprastai jie yra šviesesni ir plonesni nei anksčiau.

Jei norite pasilepinti, ši procedūra puikiai tinka, nes moterys ir vyrai tikrai lieka patenkinti rezultatu. Plaukų šalinimas lazeriu yra saugus ir efektyvus būdas pašalinti nepageidaujamus kūno plaukus. Lazerio šiluma pašalina plaukus ir sunaikina plaukų folikulus. Tai nėra nuolatinė procedūra, tačiau rezultatai išlieka ilgiau nei skutant ar depiliuojant vašku. Daugumai žmonių reikia kelių gydymo būdų. Šią procedūrą turėtų atlikti tik patyręs sveikatos priežiūros paslaugų teikėjas. Galimas šalutinis poveikis yra deginimas, randai ir odos spalvos pasikeitimas.