+2
-1
+1
Kiek laiko virti kiaušinius

1. Norint išvirti minkštai, kiaušiniai dedami į verdantį vandenį ir verdami 3-3,5 min... Baltymas bus pusiau išviręs, o trynys - skystas.

2. Pusiau minkštai kiaušiniai verdami 4,5-5,5 min. Baltymas bus išviręs, o trynys skystas.

3. Norint išvirti kietai, kiaušiniai dedami į verdantį vandenį ir dar verdami 8-10 min.

4. Kiaušiniai be lukšto ("marškinėliuose"). Pasūdytas ir parūgštintas vanduo užvirinamas (10g. druskos, 50g. 3% acto 1l. vandens). Lukštas permušamas pusiau, kiaušinį laikant prie pat vandens, ir kiaušinis paleidžiamas į verdantį vandenį. Verdama 3-3,5 min., kol suverda baltymas ir pradeda tirštėti trynys. Išvirti kiaušiniai skylėtu samčiu išgriebiami į šiltą pasūdytą vandenį.